Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Προβολή του κλασσικού αριστουργήματος CASABLANCA τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 στο Πολιτιστικό κέντρο Αμφίκλειας ώρα 20:30Η προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας και η είσοδος είναι ελεύθερη. Παράκληση για προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας στο καλάθι αλληλεγγύης.


Λίγα λόγια για το έργο.
Η Casablanca είναι ρομαντικό δράμα παραγωγής  1942 με πρωταγωνιστές τους αξέχαστους  Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και  Ίνγκριντ Μπέργκμαν. Η ταινία τοποθετείται στην εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και επικεντρώνεται στο δίλημμα ενός Αμερικανού που ζει στην γαλλοκρατούμενη Καζαμπλάνκα του Μαρόκο, ο οποίος έχει να επιλέξει μεταξύ της γυναίκας που αγαπάει και της βοήθειας που μπορεί να δώσει στον σύζυγο της αγαπημένης του, ο οποίος θέλει να διαφύγει από τη Καζαμπλάνκα, ώστε να συνεχίσει τον αγώνα κατά του Γ' Ράιχ. Η ταινία αν και ξεκίνησε σαν ένα φιλμ προπαγάνδα για τη δράση και τον ηρωισμό των συμμάχων ενάντια στον φασισμό, τελικά εξελίχθηκε ως μια από τις πλέον ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών.  
Η ταινία έλαβε οκτώ υποψηφιότητες και κέρδισε τρία Όσκαρ  (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου). Η ταινία ακόμα και σήμερα, κατατάσσεται ανάμεσα στις 3 καλύτερες και δημοφιλέστερες ταινίες όλων των εποχών, ένα από τα τελειότερα και πληρέστερα έργα που έχουν γίνει ποτέ, ένα σπάνιο  ιστορικό κινηματογραφικό μνημείο. Χαρακτηρίστηκε από το Αμερικάνικο Συνδικάτο Σεναριογράφων ως το «Καλύτερο σενάριο όλων των εποχών»!  Μια ταινία θρύλος που διδάσκεται σε κινηματογραφικές σχολές και κατάφερε να επηρεάσει πολλούς δημιουργούς.
Απογειωτική  αρχή, υπέροχη μουσική,  μαγικά σκηνικά και κοστούμια,  συγκλονιστική ασπρόμαυρη φωτογραφία, μοναδικό μοντάζ, έντονα συναισθήματα, μοναδικές ερμηνείες  και αποκορύφωμα το πιο τέλειο φινάλε που γυρίστηκε ποτέ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΤΟΜΟΙ