Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Το κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού της Αμφίκλειας






Το κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού της Αμφίκλειας
Οργάνωση: Πρωτοβουλία Πολιτών Αμφίκλειας, MiniSports
Υπό την αιγίδα του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας
Υπεύθυνοι γρίφων: Τσουροπλής Αλέξανδρος, Γκιώνης Νίκος, Μπέη Βίρνα  



 ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

 
Περιεχόμενα
1. Σκοπός του παιχνιδιού
2. Φάσεις διεξαγωγής παιχνιδιού
3. Νικητές παιχνιδιού- συλλογή πόντων
4. Σύσταση ομάδων
5. Ρόλος αρχηγού ομάδας
6. Πρόσθετες πληροφορίες - επισημάνσεις – προτροπές
7. Δηλώσεις συμμετοχής - Επικοινωνία Διοργάνωσης
1. Σκοπός του παιχνιδιού
Το «ΚυνήγιΘησαυρούΑμφίκλειας» αφορά στην ανακάλυψη του κρυμμένου θησαυρού μέσα από αποκρυπτογράφηση γρίφων και εκτέλεση δοκιμασιών σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρόνο. Κάθε ομάδα πρέπει να σκεφτεί γρήγορα, να πράξει γρήγορα και να φέρει εις πέρας τις δοκιμασίες γρηγορότερα από τους αντιπάλους της ώστε να συλλέξει πόντους και να κερδίσει επάξια τον κρυμμένο θησαυρό.
2. Φάσεις διεξαγωγής παιχνιδιού
Το παιχνίδι θα παιχτεί σε δύο μέρες και συνολικά τέσσερις φάσεις. Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων γίνονται την πρώτη μέρα διοργάνωσης (Παρασκευή 11/3/2016, στις 19:00 στην κάτω πλατεία Αμφίκλειας) Σε εκείνο το σημείο ξεκινάει και η πρώτη φάση του παιχνιδιού.
Α Φάση Παιχνιδιού
Με τη δήλωση συμμετοχής η ομάδα παίρνει στα χέρια της τον πρώτο της γρίφο του οποίου πρέπει να έχει βρει τη λύση μέχρι το πρωί της επόμενης μέρας που ξεκινάει η δεύτερη φάση του παιχνιδιού.
Β Φάση Παιχνιδιού
Το Σάββατο 12/3/2016 , στις 10:30 πμ, στην κάτω πλατεία Αμφίκλειας θα μαζευτούν οι ομάδες και θα παρουσιάσουν τη λύση του γρίφου ώστε να πάρουν στα χέρια τους τη λίστα γρίφων και δοκιμασιώνπου θα χρειαστούν για το κυνήγι. Όσες ομάδες δεν έχουν καταφέρει να λύσουν το γρίφο θα «τιμωρηθούν» από την οργανωτική επιτροπή με μία δοκιμασία που θα τις καθυστερήσει στην αφετηρία για 15 πολύτιμα λεπτά, προτού πάρουν κι αυτές στα χέρια τους τις επόμενες ερωτήσεις και δοκιμασίες. Προσοχή !! Η λύση του πρώτου γρίφου δε μετράει στο σύνολο των πόντων για τη νίκη στο παιχνίδι.
Γ Φάση Παιχνιδιού
Στις 12:30 περνάμε στην Τρίτη Φάση του Παιχνιδιού. Οι ομάδες που έχουν καταφέρει να λύσουν όλους τους προηγούμενους γρίφους μπορούν να περάσουν στην Τρίτη Φάση και νωρίτερα. Οι ομάδες που δεν τους έχουν βρει όλους θα μπορέσουν από τις 12:30 να έχουν στα χέρια τους και τους επόμενους. Παράλληλα θα μετρηθούν οι μέχρι τότε πόντοι όπως και ο χρόνος που έχει κάνει η κάθε ομάδα δίνοντας τα πρώτα στοιχεία κατάταξης.
Δ Φάση Παιχνιδιού
Στις 14:00 μπαίνουμε πλέον στην Φάση των «Μονομαχιών». Οι ομάδες επιστρέφουν στην αφετηρία και αφού μετρηθούν οι πόντοι από γρίφους, δοκιμασίες και χρόνο ολοκλήρωσής τους ξεκινάνε οι «Μονομαχίες». Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν επιστρέψει έγκαιρα αποκλείεται από το κυνήγι του Θησαυρού. Οι «Μονομαχίες» θα επιτρέψουν σε όλους να κερδίσουν αρκετούς επιπλέον πόντους οπότε ακόμη κι αυτοί που ήταν πίσω στο σκορ θα έχουν την ευκαιρία να βγουν νικητές μέσα από την τελευταία φάση του παιχνιδιού. Εδώοι πιο επιδέξιοι θα κερδίσουν.
3. Συλλογή Πόντων και Νικήτρια Ομάδα
Νικήτρια ομάδα είναι αυτή που θα καταφέρει να μαζέψει τους περισσότερους πόντους μέσα από τις Β, Γ και Δ Φάσεις του παιχνιδιού. Σε κάθε γρίφο και κάθε δοκιμασία θα σας γνωστοποιούνται οι πόντοι που θα έχετε τη δυνατότητα να κερδίσετε αν τη φέρετε εις πέρας. Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν έχει καταφέρει να λύσει όλους τους γρίφους στον προκαθορισμένο χρόνο θα μπορεί να συνεχίσει κανονικά και στις επόμενες φάσεις του παιχνιδιού χωρίς να αποκλειστεί. Επίσης θα υπάρξουν έξτρα πόντοι για την καλύτερα μεταμφιεσμένη ομάδα (το εξηγούμε στη σύσταση ομάδων). Η νικήτρια ομάδα κερδίζει το Θησαυρό μετά την ολοκλήρωση όλων των Φάσεων παιχνιδιού και την τελική κατάταξη πόντων.
4. Σύσταση ομάδων
Κάθε ομάδα αποτελείται από 4 έως 6 μέλη. Η ηλικία των μελών της ομάδας είναι από δώδεκα (12) ετών, έως όποια ηλικία επιθυμούν τα μέλη της. Για την καλύτερη λειτουργία της, η ομάδα προτείνουμε να απαρτίζεται από διάφορες ηλικίες. Η ομάδα θα πρέπει να έχει όνομα, αρχηγό και όμοια μεταμφίεση ή αμφίεση. Για παράδειγμα αν δε θέλει κάποια ομάδα να μεταμφιεστεί θα μπορεί να επιλέξει να φοράνε τα μέλη της ίδια γραβάτα ή ίδιες μπλούζες. Η ομάδα με την καλύτερη μεταμφίεση θα πάρει έξτρα πόντους στην Γ Φάση του παιχνιδιού. Η οργανωτική επιτροπή δεν ευθύνεται για τις διαδρομές και τις επιλογές που θα ακολουθήσει η κάθε ομάδα συνεπώς τα ανήλικα μέλη κάθε ομάδας καλό θα είναι να έχουν ενημερώσει τους γονείς τους για την επιλογή τους να παίξουν στο Κυνήγι Θησαυρού Αμφίκλειας το οποίο μπορεί να διεξαχθεί οπουδήποτε μέσα στα όρια της κοινότητας.
5. Ρόλος αρχηγού ομάδας
Ο αρχηγός θα πρέπει να συμπληρώσει το ειδικό έντυπο της αίτησης το βράδυ της Παρασκευής 11/3/2016 στις 19:00 στην κάτω πλατεία Αμφίκλειας, γνωστοποιώντας τα ονόματα των μελών της ομάδας, τις ηλικίες, την ονομασία της ομάδας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Ο αρχηγός εκπροσωπεί την ομάδα του και μόνο αυτός επικοινωνεί με την οργανωτική επιτροπή. Οποιοδήποτε μέλος της ομάδας υποχρεούται να επικοινωνήσει άμεσα με τον αρχηγό και την οργανωτική επιτροπή σε περίπτωση ατυχήματος ή άμεσης ανάγκης. Ο αρχηγός της ομάδας ειδοποιεί αμέσως την επιτροπή σε περίπτωση που αποφασίζουν να εγκαταλείψουν για οποιοδήποτε λόγο το παιχνίδι και επιστρέφουν απαραίτητα τους γρίφους που έχουν πάρει.
6. Πρόσθετες πληροφορίες – Επισημάνσεις – Προτροπές
Η επιτροπή για το φετινό παιχνίδι πιστεύει ότι δεν χρειάζεται οι ομάδες να διαθέτουν μεταφορικό μέσο και πάντως σε κάθε περίπτωση ένα ποδήλατο είναι υπεραρκετό. Τα μέλη ομάδων που χρησιμοποιούν μηχανοκίνητα μεταφορικά μέσα το κάνουν με δική τους ευθύνη. Σε τέτοια περίπτωση ο αρχηγός έχει ευθύνη να προτρέψει τα μέλη της ομάδας να τηρούν τον Κ.Ο.Κ., να φορούν απαραίτητα κράνος, να μην τρέχουν και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.Η παρακολούθηση, η παραπλάνηση, η διασπορά ψευδών πληροφοριών και κάθε άλλη ζαβολιά, όχι μόνο επιτρέπεται αλλά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής του παιχνιδιού. Απαγορεύεται αυστηρά με ποινή αποκλεισμού από το παιχνίδι η καταστροφή στοιχείων που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι.
7. Δηλώσεις Συμμετοχής – Πληροφορίες – Επικοινωνία
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο Κυνήγι Θησαυρού Αμφίκλειας θα μπορούν να το δηλώσουν στις 19:00 την Παρασκευή 11/3 στην κάτω πλατεία Αμφίκλειας στους εθελοντές της δράσης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Πρωτοβουλία Πολιτών Αμφίκλειας ή και τους κ. Γκιώνη Νικόλαο (6974774491) και κ. Τσουροπλή Αλέξανδρο (6944995180).

Καλό Κυνήγι και
Καλή διασκέδαση σε όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΤΟΜΟΙ