Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ & ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ..!

Η ιδέα για τη δημιουργία της Πρωτοβουλίας Πολιτών  Αμφικλείας δημιουργήθηκε σε ένα κλίμα 'παρέας'  και μετά απο συζητήσεις για το τι θα θέλαμε ως άνθρωποι και πολίτες να δούμε αλλαγμένο και διαφορετικό ξεκινώντας απο τον τόπο μας και την κατάσταση της 'κρίσης' που έχουμε περιέλθει.



Αρχές Φεβρουαρίου και με την απειλή του κλείσιμου του Κέντρου Υγείας Αμφικλείας προσπαθήσαμε και καταφέραμε με τη σύμπραξη του ιατρικού προσωπικού του Κ.Υ. και όλου του κόσμου, να συντονιστεί μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας ως παρέμβαση για να αποτρέψουμε μια κατάσταση που δημιουργεί προβλήματα στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο του  τόπου μας.




Η πρώτη συνάντηση με θέμα την παρουσίαση και δημιουργία της Πρωτοβουλίας Πολιτών Αμφικλείας έγινε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφικλείας την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 όπου προσήλθαν περίπου 160 άτομα συνολικά και  καταγράφηκαν πάνω απο 70 μέλη σε όλες τις δράσεις.



Στη συνέχεια καθώς το μήνυμα περί συλλογικής συμμετοχής και δράσης "ελήφθη", έγινε η συγκρότηση της ομάδας Περιβάλλοντος με πρώτη δράση καθαριότητας! την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013, στην Παλαιά Εθνική οδό και απο το 'φυλάκιο' μέχρι το πρώην εργοστάσιο 'Δέλτα Τεχνικής' αλλά και εσωτερικά της Αμφίκλειας στην οδό Αθηνών και μέχρι το σούπερ μάρκετ Γαλαξίας




και την Τετάρτη 13 Μαρτίου με μια νέα δράση πάνω στη βράση...συνεχίσαμε δυναμικά με τον καλλωπισμό της οδού Ευταξίας και της κεντρικής πλατείας με την προσφορά τόσο των πολιτών σε εργασία και υλικά όσο και των ανθωπολείων της Αμφίκλειας




Τα μέλη που συμμετέχουν σε όλες τις ομάδες αυξάνουν μέρα με την ημέρα και Καλή μας συνέχεια!!!!